D1 SDS'18 D1- Saturnus D1#

 

Vanmorgen vroeg mochten we onze eerste thuiswedstrijd spelen. Doordat rkc Wion 85 jaar bestaat dit jaar , speelde we dit weekend in de Zevenkampsering . Om 9.00 uur verzamelen op zondagochtend is niet heel leuk maar de meiden hadden nergens last van en waren even enthousiast als altijd. Helin was helaas ziek dus we moesten het zonder haar doen vandaag. ( Van harte beterschap meid)
Tijdens de warming up kwam onze tegenstander binnen en dat was toch wel even schrikken... Wow... Wat zijn ze groot. Bij navraag bleek inderdaad dat niet alleen het lengteverschil maar ook het leeftijdsverschil best wel wat uit elkaar ligt tussen beide teams. Het krachtsverschil was ook wel groot tijdens de wedstrijd, maar buiten dat was het een sportieve wedstrijd en bleven de meiden strijden om de bal en lieten ze zich niet zomaar op zij zetten. Onze keepster hield geweldig stand onder de kanonskogels op het doel en liet mooie reddingen zien. Het was erg lastig om door de verdediging van Saturnus te komen maar Kate wist in de 2e helft het enige doelpunt aan onze kant te maken wat de eindstand op 1-17 bracht.
Na de wedstrijd gingen we gezellig samen met de E- jeugd zwemmen en moe maar voldaan keerde we na onze 1e thuiswedstrijd huiswaarts. Meiden, bedankt voor de gezellige en leuke dag en tot op de training 😊

 

D1 Snelwiek D1# - SDS'18 D1

 

Gisteren mochten de D naar Rotterdam -zuid voor de eerste zaalwedstrijd. Na een week geen trainen en 2 weken geen wedstrijd gehad te hebben hadden de meiden er veel zin in om weer lekker te ballen. Zonder Kate, Lois, Minke en Meghan maar met de hulp van Tirza en Rosalie begonnen de meiden aan de wedstrijd tegen Snelwiek. De tegenstander mocht beginnen met de bal en hadden al snel de bal in ons net liggen. Oei, opletten geblazen dus.. De meiden zetten de tegen aanval in en na een leuke aanval knalde Nikki de bal in de net van de tegenstander. Binnen no time stond er dus al een 1-1 stand op het scorebord.
De meiden verdedigde lekker aanvallend, waren beweeglijk en enthousiast maar konden niet verhinderen dat Snelwiek op voorsprong kon komen en redelijk snel uitliep naar een 7-1 stand. Maar toch... ondanks dat de stand anders doet vermoeden ging het niet slecht, de ballen gingen er gewoonweg aan de andere kant niet makkelijk in. Toch lukte het Tessa en vlak daarna Lily om de bal toch nog achter de keepster te krijgen en trok SDS'18 de ruststand naar 7-3 . Of toch niet? Nee...in de laatste seconde maakte Snelwiek er toch nog 8-3 van.
In de rust de meiden gecomplimenteerd met hun spel.( Trouwens richting de kleedkamer ook een compliment gekregen van de scheidsrechter over jullie: wat is dit een leuk team. En jaaaa dat kan ik als trotse coach alleen maar beamen natuurlijk)
Nog wat aanwijzingen gegeven voor in de verdediging en gezegd dat als de doelkansen er in gaan we zeker gelijkwaardig zijn dus we de ballen er in moeten gooien door de hoeken op te zoeken en de ballen laag te houden.
Met plezier begonnen we aan de 2e helft, en door leuk samen te spelen kon Tessa al snel de stand naar 8-4 trekken. En wat ging het goed weer de 2e helft, en wat hebben de meiden hard gewerkt. En het werd ook echt wel spannend want de 2e helft was zeker gelijkwaardig. De 2e helft eindigde in een gelijkspel 6-6 . En gezien de 1e helft kwam de eindstand op 14-9 en pakt Snelwiek terecht de punten . Maar oei , wat ben ik tevreden en trots als coach!! Er werd goed verdedigt, leuke aanvallen opgezet , Rosalie deed het ook geweldig in het doel ( Heeeeel erg bedankt dat je met ons mee wilde doen, je eerste handbaldag en al gelijk meedoen met de D en dan ook nog eens ons doel verdedigen. Mijn petje af voor jou!)
Kortom ik heb genoten van de wedstrijd. Op naar de volgende wedstrijd. Ik heb er nu al zin in 😃

 

D1 Savosa D3 - SDS'18 D1 6 Oktober 2018

 

De meiden hadden na een goeie warming-up veel zin in de wedstrijd. Dit lieten ze ook zeker in het eerste stuk van de wedstrijd zien. We stonden al snel met 4-1 voor. Maar door niet alert te zijn in de verdediging, moeite hebben met de samenwerking kwam Savosa een aantal keer er goed langs. Gelukkig heeft onze keepster menig mooie bal eruit gekregen deze eerste helft. Met nog een paar mooie aanvallen die voor doelpunten zorgden konden we de rust in met een voorsprong van 5 - 8.
Tegen de meiden gezegd dat we er echt nog niet waren en er in de verdediging beter moest worden samengewerkt. Ook in de aanval beter naar elkaar kijken en buiten de 9 meter aanvallen. Anders wordt het verdedigen voor de tegenstander wel heel makkelijk.
Vol goede moed de tweede helft gestart, en of het nou was omdat ze zo onder de indruk waren van het hele grote meisje uit de D2 of omdat ze Marian misten in de coaching, ze maakten die tweede helft ontzettend spannend. Regelmatig ballen in de handen van de tegenpartij waardoor die de vrije ruimte kreeg om uit te halen en zelfs tot 1 doelpunt terug kwam. Daarentegen wanneer de meiden op de goede manier gingen bewegen en instarten kwam daar vaak een doelpunt uit. Uiteindelijk door veel verschillende meiden gescoord, wat ik heel sterk van dit team vindt en gewonnen met 12 - 13. Een hele mooie tweede plaats voor onze meiden. Eigenlijk een soort van kampioen omdat het 1e team dispensatiespelers heeft en je dan eigenlijk geen kampioen kan worden. Kortom een hele mooie start van het seizoen. Volgende week nog een oefenwedstrijd tegen Saturnus en daarna fijn de zaal in.

 

D1 HVOS D3#-SDS'18 D1 29 september 2018

 

Vanmiddag mochten de meiden van de D weer naar Spijkenisse om het op te nemen tegen de D van HVOS . Omdat we in een kleine poule spelen , spelen we 2x tegen dezelfde tegenstanders. Dus ook HVOS hadden we een paar weken geleden al een keer ontmoet. Toen was de tegenstander letterlijk een maatje te groot. Niet alleen omdat ze , mede door dispensatiespelers, minimaal een kopje groter zijn maar zeker ook omdat ze al wat verder waren in het handbalspelletje.
Maar onze meiden groeien hard deze weken ( nee nog niet in de lengte) dus voor de wedstrijd ook afgesproken de vorige wedstrijd tegen hun te vergeten en er nu weer fris en fruitig voor te gaan.
Happy in de nieuwe truien gesponsord door Emiel Boeser met zijn bedrijf Waal aan de Maas begonnen de meiden aan de warming up.
Er werd goed gespeeld , er werden leuke aanvallen opgezet en de meiden boden goed tegenstand maar konden toch niet verhinderen dat HVOS een voorsprong kon nemen en afstand kon nemen. In de rust keken we tegen een 8-3 stand aan maar waren we niet ontevreden. In de 2e helft waren het de meiden van SDS'18 die de eerste doelpunten wisten te maken. HVOS had duidelijk meer moeite om tot scoren te komen en ineens bleek dat SDS'18 ondanks het lengteverschil helemaal niks meer onder deed aan het handbalspel van de jongens en meiden van HVOS. De 2e helft eindigde in een 4-3 stand waardoor de uiteindelijke eindstand op 12-6 kwam. De groei zit er dus nog steeds in. Dat is echt super leuk om te zien. Meiden allemaal goed gespeeld!! En Lois echt super goed gekeept!) En op naar volgende week. Dan staat de 2e wedstrijd tegen Savosa gepland 😁😀
#waalaandemaas #WADM #SDS18

 

D1 DWS D3-SDS'18 D1   22 September 2018

 

De D jeugd speelde vanmorgen hun wedstrijd tegen DWS in Schiedam. De 1e competitie wedstrijd was dit ook onze tegenstander. Toen was DWS net iets te sterk en werd de wedstrijd verloren met 16-11. Nu zijn we een paar weken, trainingen en wedstrijden verder. Een mooie gelegenheid om te kijken hoe we er nu voor staan.
Helaas moesten we het deze wedstrijd zonder Nikki, Lily (familieverplichtingen) en Minke doen. Gelukkig waren we verder compleet en hebben we toch nog de beschikking over 2 wissels. De meiden hadden er zin in en dat was in de warming up al terug te zien, gedreven en met plezier werkte ze de warming up af.
SDS"18 maakte het 1e doelpunt van de wedstrijd maar DWS bracht het scorebord al snel op gelijke hoogte. Maar de meiden van SDS lieten zien dat ze tijdens het trainen toch wel eens opletten en door leuke aanvallen en samenspel kwam SDS'18 door de doelpunten van Suze, Kate en Tessa op een 1-4 voorsprong. Maar DWS liet dat natuurlijk niet zomaar op zich zitten en bracht de stand weer op gelijke hoogte. Het spel golfde op en neer en mede door het goede keeperswerk van Lois kwam SDS "18 weer op een voorsprong van 4 doelpunten. Beide teams waren aan elkaar gewaagd en het was leuk om naar beide teams te kijken. Door het goede verdedigingswerk van Helin, Meghan , Tirza en Luna en door de doelpunten van Indy, Tessa en Kate en nog een paar doelpunten van DWS konden we gaan rusten bij een stand van 7-13.
In de 2e helft was het weer SDS"18 die de score opende maar ook nu gaf DWS direct antwoord om de bal bij ons in het net te gooien. En weer ontstond er een leuke wedstrijd waar beide teams aan elkaar gewaagd waren. Bij de stand van 10-18 zakte SDS'18 eventjes in en kon DWS terug komen tot 14-18 maar daarna namen de meiden van SDS'18 het initiatief over en zodoende kwam de eindstand op 14-23.
Meiden, allemaal super goed gedaan!!! Ik ben echt super trots op jullie! Jullie gaan het handbalspelletje steeds beter door krijgen en het plezier straalt er vanaf. Blijf zo doorgaan!!!

 

D1 Savosa D3- SDS'18 D1   15 September 2018

 

De D-jeugd speelde gisteren in Barendrecht tegen Savosa. Ze moesten een beetje in de wedstrijd komen maar al snel kregen ze grip op het handbalspel en konden ze met een kleine voorsprong van 4-7 de rust ingaan. In de 2e helft spatte het spelplezier en enthousiasme van het veld en dat had een hele goede uitwerking op het spel wat de meiden lieten zien. Dolgelukkig kwamen de meiden dan ook na een 5- 18 overwinning van het veld.
Onze complimenten voor jullie inzet en enthousiasme.

DWS D3 - SDS'18 D1  1 September 2018

 

D1 : De 1e competitiewedstrijd.
Na vorige week al met elkaar gespeeld te hebben op het EHC toernooi mochten we nu onze allereerste competitiewedstrijd spelen als de D1 van SDS’18. De tegenstander was DWS uit Schiedam. De tenues waren snel verdeeld en met veel enthousiasme kwamen de meiden uit de kleedkamer. Voordat we begonnen met de warming up hebben we met behulp van het magneet bord de posities in de aanval nog een keer goed doorgenomen. Af en toe hadden we gezelschap van een grote libelle en/of een wesp waardoor de aandacht eventjes verslapte maar al snel hadden de meiden door wat precies de bedoeling was. De warming-up kon beginnen en onder leiding van Tessa zat de spirit er al goed in. Ook tijdens het warm lopen liet de libelle zich regelmatig zien waardoor de korte sprintjes ook getrokken werden, weliswaar niet zonder gegil maar hey.. de spieren werden zo goed warm en zo snel heb ik ze nog niet eerder zien lopen 😊


We hadden nog ruim de tijd om onze keepster Nikki in te gooien en nog wat schijnbewegingen te oefenen maar de meiden konden eigenlijk niet wachten tot de wedstrijd zou beginnen. Vol enthousiasme begonnen ze dan ook aan de wedstrijd. Dat DWS al wat meer ervaring heeft begrepen we al van Kate die sommige tegenstanders herkende van vorig seizoen en ook de lengte van sommige tegenstanders was ietwat langer dan onze speelstertjes. Maar wat speelde de meiden goed. DWS kwam op voorsprong en wist een paar keer mooi onze verdediging uit te spelen maar daar tegen over stonden dan ook weer mooie aanvallen van onze SDS meiden. Af en toe hadden we wat pech in de afronding, de paal of de lat stonden vandaag wel regelmatig in de weg. Maar er werden zeker ook mooie doelpunten gemaakt. DWS wist iets meer te scoren zodat we met een kleine achterstand de rust in gingen. (volgens mij was het of 6-9 of 7-10 )


In het begin van de 2e helft kon DWS de afstand iets vergroten maar al snel kwamen de meiden weer terug in de wedstrijd en lieten ze weer hele mooie aanvallen zien. Ook in de 2e helft ging de paal en de lat niet op zij waardoor de meiden weer wat pech hadden in de afronding. Ook moet gezegd worden dat de keeper van DWS heel veel ballen uit het doel hield. Gelukkig deed Lois die in de 2e helft ons doel verdedigde dit ook waardoor DWS ook moeite kreeg met scoren.
De eindstand was volgens mij 16-11 0f 17-11 maar ik moet eerlijk zeggen dat ik niet heel erg op de stand gelet heb. Het spel was vooral wat op viel. Ik heb echt hele mooie dingen gezien en ik kan met recht zeggen dat ik heel trots ben op wat ik gezien heb. Meiden , jullie hebben echt klasse gespeeld. En uiteraard zijn er nog verbeterpunten, daar gaan we ook lekker met elkaar op trainen maar oei wat ben ik blij met wat jullie vandaag hebben laten zien!!

 

Suze: Wat liep je goed vrij, dat leverde je een hoop kansen op. Je had pech met de afronding, maar wat was je goed!
Indy: Wat een harde werker ben jij! Mooie bewegingen en je toont lef! Mooie doelpunten! Blijf zo doorgaan!
Kate: Ik zie je in een paar trainingen heel hard groeien. Wat was jij goed bezig! Mooie doelpunten, hard gewerkt! Top gedaan!
Nikki: 1e helft goed gekeept. Maar in het veld de 2e helft deed je het ook heel goed. Je durft initiatief te nemen en je bent gedreven. Blijf zo doorgaan!
Helin: Verdedigend was je sterk. Je ziet wat je moet doen in de verdediging en neemt het initiatief. Blijf zo doorgaan!
Lily: Wat een ontzettend mooi doelpunt! Verdedigend was je vandaag ook goed alert! Je kan zeer zeker trots op jezelf zijn!
Lois: Wat had jij mooie reddingen in het doel zeg! Daar kan je zeker trots op zijn! In de 1e helft ook lekker gespeeld! Blijf zo doorgaan!
Minke: Wow, wat was jij verdedigend alert zeg. De bal op de grond? Jij had hem! Goed hoor! Blijf dat doen! Echt een goede wedstrijd gespeeld!
Meghan: je had vandaag je tegenstander goed in de gaten en ook krijg je het positiespel door! Blijf zo doorgaan!
Tessa: Wat ben jij snel en gedreven! De beweging zit er goed in, je toont lef , durft de ballen af te pakken, je tegenstander te passeren of in de break te gaan. Wat pech in de afronding maar echt goed gespeeld!
Meiden, tot bij de training!