E1 TOGB E1 -SDS'18 E1

Dit weekend mochten wij met de E1 het opnemen tegen TOGB E1. Voor de wedstrijd had ik de kids al ingefluisterd dat dit een pittige wedstrijd zou worden. Niet in de zin van lelijk doen tegen elkaar, maar vol voor de bal gaan, veel doelpunten konden we verwachten van de tegenstander en vooral fanatiek handbal. De kids lieten afgelopen week op de training al mooie dingen zien, waardoor ik voor de wedstrijd besloot om in de aanval al een beetje positiespel in te zetten, om het veld beter te verdelen en in de aanval minder op een kluitje te staan. Dit team heeft laten zien heel leerbaar te zijn, heel fanatiek te zijn maar daarbij ook enorm sportief. Het werd een enorm pittige snelle handbalwedstrijd, met aan beide kanten veel en mooie doelpunten. Er werd enorm goed verdedigd op de bal en mooie breaks gelopen, maar daarnaast ook goed naar elkaar gekeken. Hierdoor werden er ook mooie doelpunten over drie schijven gemaakt. In de rust al allemaal rode koppies, zo hard waren jullie aan het werk. Het enige wat ik in de rust mee hoefde te geven was, goed kijken in het pasen en rust aan de bal, want balverlies zorgde voor een grote kans op een tegendoelpunt. Ik was blij verrast om te zien hoe goed jullie het geleerde toe kunnen passen en hoe goed er weer als team gespeeld werd.
Rosalie: Net begonnen, maar dat is echt niet te zien. Heb vertrouwen in jezelf. Mooie doelpunten en goede onderscheppingen van de bal. Je ziet steeds beter waar je moet gaan staan.
Tirza: Je was vandaag niet zo lekker dus iets meer gewisseld, desondanks ging je er vol voor. Heel gedreven in het onderscheppen van de bal, en je kan als geen ander vrij gaan staan op de hoek in de aanval.
Joep: Wat een energie en gedrevenheid, onderscheppen is je tweede natuur en afronden kan je ook heel goed. Je krijgt steeds beter overzicht in de wedstrijd
David: Je had even een opwarmertje nodig, maar daarna liet je enorm mooie acties in de aanval en de verdediging zien, in de tweede helft als een beer staan keepen.
Yannick: Ook bij jou heel veel positieve activiteit, je bent echt heel goed te coachen en gaat alles steeds beter zien. In de aanval kan je ook perfect je medespelers aanspelen waardoor er mooie doelpunten ontstaan.
Lois: Een sterke eerste helft gekeept en in de tweede helft liet je in de verdediging de kaas niet van je brood eten en ook nog je doelpuntje meegepikt.
Tessa: Wat een goede midden ben jij, sterk in overzicht, sterk in het samenspelen maar daarnaast ook voor je eigen kansen gaan, mooie doelpunten gemaakt.
Jullie hebben je heel goed geweerd en daardoor net aan de winst naar jullie toe weten te trekken. Top ik ben trots op jullie! Natuurlijk konden we niet zonder onze Mascotte Sara en onze hulp op de bank Kate.

 

E1 SDS'18 - Snelwiek E1

Eerste zaalwedstrijd van de E1
Onze zaalcompetitie is gestart gisteren met een thuiswedstrijd tegen Snelwiek. Op het veld speelden we in de laagste poule, maar door het verdelen in 2 E teams spelen we nu in de hoogste poule. Genoeg uitdaging. Dat bleek al vanaf het begin van de wedstrijd. Er zat van beide kanten veel snelheid in, en er werd hard gewerkt. De beide keepers hadden het zwaar te verduren omdat er in het verdedigen nog veel winst valt te behalen. De kids bleven er wel de hele wedstrijd voor gaan en werkten hard. Maar konden helaas niet verhinderen dat Snelwiek een stuk vaker ons doel wist te vinden. In de aanval gaan we de komende periode op posities trainen zodat we ons minder snel vastlopen. Toch deze wedstrijd nog 13 keer het doel weten te vinden. Top hoor! Er staan ons de komende weken mooie uitdagingen te wachten. Oja en de eerste verloren wedstrijd dit seizoen, de kids konden er gelukkig goed mee omgaan

E1 Ventura - SDS'18 

Vandaag onze laatste veldwedstrijd bij Ventura. Een warme zonnige dag. Een goede actieve warming up. Maar dan ben je er nog niet. Met de scheids een extra drink moment afgesproken. Klaar voor de start. Een stroeve eerste helft volgde. Wat onder de indruk van de tegenstander en hun spel, we kregen flink weerstand, dus vol aan de bak. De rust in met een stand van 5-3 in ons voordeel. Wat werd er hard gewerkt, alert verdedigd en goed naar elkaar gespeeld en gekeken. Ook in de tweede helft als team ervoor gegaan, met een mooi resultaat van 13- 7 in ons voordeel. Omdat dit topteam alle wedstrijden op het veld gewonnen heeft was er na de wedstrijd een feestje, mooie medailles voor de kids en een beker. Ook was er door de moeder van David (Floortje) een heerlijke taart geregeld. Dank jullie wel, topteam en topouders.

E1 Savosa - SDS'18 6 oktober 2018

 

Vandaag mocht ook de E tegen Savosa. De kids hebben zich goed voorbereid en hadden er veel zin in. Dit was ook direct goed in hun spel te zien. Vandaag vier verschillende keepers in het doel die hun mannetje en vrouwtje stonden. In het veld vijf gedreven spelers die elkaar goed konden vinden en ook het doel van de tegenstander. Wat voor veel doelpunten zorgde. In de tweede helft afgesproken dat Savosa met 1 meer het veld in ging, zodat onze kids niet als extra wissel op de bank moesten want ze willen zo graag spelen. Het mooie vond ik om te zien dat hoe gedreven de kids ook waren ze toch ook naar elkaar bleven kijken en ook de kids die het spelletje nog wat moeilijk vinden goed meenemen en aanspelen. Kortom ik ben trots op wat deze kids in de afgelopen vijf/zes weken met elkaar neer hebben gezet. Volgende week onze laatste competitiewedstrijd op het veld en daarna lekker de zaal in.

E1 Twist - SDS'18 29 september 2018

 

Vandaag mocht de E1 heeel vroeg aantreden in Vlaardingen bij Twist. De wedstrijd startte om 9.00.
Het was lekker fris maar daar wisten de kids met een goede warming up wel raad mee. Ook nog tijd om onze keepster warm te gooien en toen was het toch echt tijd om te beginnen. We waren compleet en ook onze nieuwe speelster Silver had er veel zin in. Dit team heeft echt heel veel plezier in het handballen, en weet ook echt wat team-spirit is. Samen de bal op brengen, voor je eigen kansen gaan maar ook naar de ander kijken. De anderen vrij spelen en de bal proberen te onderscheppen. Daarbij twee sterke keepers in het doel waren de ingrediënten voor een leuke sportieve wedstrijd. Veel verschillende spelers die gescoord hebben en andere kids die de kans genomen hebben om ook op het doel te schieten. Kortom weer een topwedstrijd, ik ben trots op de kids en hun spel. Tot maandag bij de training!

E1 Unitas- SDS'18   23 September 2018

 

Vanochtend mochten we naar Maasluis met de E1. De weersvoorspelling was niet heel positief maar dat mocht de pret niet drukken. In de kleedkamer bleek dat de kids er al zin in hadden. Uit de kleedkamer gekomen bleek het te regenen, en dat is ook niet meer gestopt. Ondanks dat toch 10 minuten voor tijd de warming-up gestart, zodat de kids in elk geval warm aan de wedstrijd konden starten. Na even warmgooien konden we starten. De kids waren even gretig als altijd. Dus wilden heel graag de bal hebben. Bij het veroveren van de bal werd er steeds beter gelet op het samenspelen, waardoor de 2x stuit bijna niet voorkwam. Binnen no-time lagen 5 ballen bij de tegenstander in het doel. Afgesproken om in de verdediging niet over het midden van onze kant van het veld te komen, best een uitdaging. De tegenstander had het hier ook nog heel moeilijk mee, dus in overleg met de coach van de tegenstander besloten dat Unitas met 6 veld spelers ging spelen en wij gewoon met 5 bleven spelen. Hierdoor was er voor ons ook wat meer uitdaging. Het was een actieve en sportieve wedstrijd, waarbij goed naar elkaar werd gekeken en ook goed werd samengespeeld, een wedstrijd waarbij bijna iedereen gescoord heeft. Heel trots op dit top team.

E1 HVOS- SDS'18   15 September 2018

 

Na een gedreven en goede warming up waren de kids van de E jeugd goed warm gedraaid en speelde ze weer een leuke en goede wedstrijd tegen de E van HVOS. Na een ruststand van 2-11 was de eindstand 5-20 in het voordeel van SDS'18 . Het spelplezier spat er vanaf bij dit team en ze gaan elkaar steeds beter vinden in het spel.

Spelvisie toernooi E1 bij Snelwiek

 

Vandaag halverwege de middag mocht de E1 van SDS’18 aantreden bij Snelwiek voor ons allereerste spelvisie toernooi.

Na vorige week gestart te zijn met een heel leuk toernooi bij EHC waar dit topteam een mooie beker heeft gewonnen was het vandaag tijd voor een stapje verder.
Even de regels ophalen en nieuwe regels erbij leren.
Na wat vertraging waren we uiteindelijk toch nog op tijd compleet.
Niene kon er vandaag helaas niet bij zijn door verplichtingen bij de Scouting, maar gelukkig was Tirza bereid om ons te helpen vandaag, super fijn dank je wel.

 

Onze warming up was lopen naar het 2e veld van Snelwiek, daar mochten we al snel onze eerste wedstrijd spelen tegen de E van Snelwiek. De jongens en meiden hadden er duidelijk veel zin in.
Even de neuzen allemaal dezelfde kant opgezet, met elkaar voor elkaar en fanatiek waren de kernwoorden van deze middag wat mij betreft.

 

Tegen Snelwiek hebben de kids een wedstrijd laten zien met hele mooie elementen, actief verdedigen eigenlijk meer bal onderscheppen, samen naar voren en met elkaar kijken wie er kon afronden. Hoewel sommige in het begin zo in het spelletje zaten dat ze regelmatig vergaten te kijken en zich dan vastliepen. Dus goed geoefend met net iets eerder kijken en dan spelen. Want als jij je vast loopt op twee of drie verdedigers omdat ze je willen afstoppen staan er altijd minimaal 2 van je team vrij. Hele mooie een – tweetjes gezien met mooie schoten op het doel en doelpunten tot gevolg. Snelwiek had twee grote jongens erbij die voor ons moeilijk af te stoppen waren, dus die kregen ook wel kansen om hun doelpunten mee te pikken. Daarnaast werd door ons naast het onderscheppen en actief verdedigen ook af en toe even gedroomd, ja dan is de tegenstander er opeens snel langs. Maar ook daar leren we weer van. We hebben net aan verloren maar wel heel goed spel laten zien, en het belangrijkste iedereen heeft zijn of haar doelpuntje meegepakt, dat vind ik echt top.

 

Tegen Savosa de tweede wedstrijd begonnen de kids heel sterk en heel gefocusd. Er werd in de verdediging weinig ruimte weggegeven, waardoor Savosa moeilijk bij het doel kwam. Daarnaast waren wij wat ongelukkig in de afronding als we de bal hadden en er doorheen kwamen. Wel hele mooie en snelle acties gezien. De tweede helft begon de vermoeidheid en geen wissel zijn tol te eisen. De focus werd wat minder, daarnaast waren de kids nog steeds wel goed gedreven.
Dit resulteerde uiteindelijk in een gelijke stand aan het eind van de wedstrijd.

 

Een leuke middag waarin ik mooie ontwikkelingen in teamverband heb gezien, en waar het met elkaar en voor elkaar en lekker fanatiek handbal goed naar voren kwam. Top gedaan kids! Ik ben trots op jullie.

 

 

Een mooie herinnering aan het toernooi van vorige week bij EHC